Kedvelt ételeink – Ízek és élmények találkozása

Kedvelt ételeink – Ízek és élmények találkozása

Étel választékunkat úgy állítottuk össze, hogy minden kedves vendégünk megtalálja a számára leginkább megfelelő ételt. Könnyed, friss salátákkal, laktató magyaros ételekkel és nemzetközi ízek széles választékával várjuk kedves vendégeinket. Vendégeink kedvencei…...

Babaváró buli

Babaváró buli

  Babaváró buli az Ypsilon café-ban Az Ypsilon Café megfelelő helyszín akkor is ha babaváró bulit tervez. Igény esetén különtermet biztosítunk, zenével, projektorral a vicces-kedves emlékek, ultrahang felvételek felidézésére. Kedvező étel és italajánlattal várjuk...

Étlapunk kedvence – Grillezett Ribeye

2020. márc.10.

Sokszor van úgy, hogy egy étlapon található étel megnevezéséből egyáltalán nem tudunk rájönni, hogy valójában mit is takar a név. Nem szégyen ez, hiszen, ha nem járunk minden nap étterembe, így nem kell, hogy tisztában legyünk ezekkel a kifejezésekkel. Kérdezzük meg bátran a pincéreket, ők készséggel segítenek ebben is. Azért, hogy felszolgálóink dolgát kicsit megkönnyítsük, íme néhány gondolat arról, hogy mit is takar a ribeye kifejezés.

 A ribeye a marhahús egy részének megnevezése, egész pontosan a borda, gerinc felőli húsos része. Kicsit zsírosabb, de pont ezért kifejezetten zamatos és lágy hús. Húsérlelőnkben meghatározott hőmérséklet és páratartalom mellett hosszabb ideig érleljük a húst, mely során az veszít nedvességéből (akár az eredeti súly harmadát is!), így még ízletesebbé és karakteresebbé válik kedvenc ételünk. Amellett, hogy sokkal finomabb lesz a marhahús, az érlelés során az enzimek is elvégzik áldásos hatásukat, gyengítik a hússzöveteket, vagyis jóval omlósabb steaket kapunk.

 Ezek után nem meglepő, hogy vendégeink egyik kedvence ez a steak, melyet rozmaringos konfitált parázsburgonyával és coleslaw-val kínálunk. Ismét egy szó, melyet talán nem mindenki ismer, ez pedig a konfitálás. Ez az eljárás régről maradt ránk, amikor még nem volt hűtőszekrény a háztartásokban. A húsokat ebben az időben alacsony hőfokon, hosszú ideig (sokszor 4-5 órán keresztül) sütötték zsiradékban. Az így elkészített húsok aztán zsírjukban, hosszú hónapokig megőrizték frissességüket. A konfitálás manapság reneszánszát éli és újabban már nem csak a húsokat konfitálják, hanem a zöldségeket, így például a burgonyát is. A zsiradékban, alacsony hőfokon történő sütéssel megakadályozzuk, hogy a burgonya elveszítse nedvességtartalmát ezzel pedig az igazi ízét, zamatát.

 Végül essen szó a coleslaw-ról is, mely magyarul amerikai káposztasalátát jelent, bár ez az étel eredetileg Hollandiából származik. A holland bevándorlók ismertették meg az amerikaiakkal. Az eredeti coleslaw csak nyers, vékony csíkokra vágott káposztából és olajos-ecetes öntetből állt. A majonéz, illetve a további összetevők, úgy mint sárgarépa, vöröshagyma, esetleg zeller, sajt és ananász csak később került az alapanyagok közé. Mindenesetre nagyon egészséges és finom saláta, jól kiegészíti a grilelzett ribeye steak-et.

Ha szeretné megkóstolni ezt az igazán finom és ünnepi ételt, akkor lentebb kattintson az asztalfoglalás gombra.

Vacsora étteremben

Vacsora étteremben

A sürgő-forgó hétköznapok gyakran kimerítik az embert, ezért szükségünk van olykor olyan jellegű kikapcsolódásra is, amely nem képezi a napi vagy a heti rutin részét. Egy kellemes vacsora egy étteremben például remek választás lehet a szürke hétköznapok...

Karácsonyi céges party

Karácsonyi céges party

Ismét közeledik az év vége, a karácsonyi céges partyk ideje. Mivel ebben az időszakban rengeteg céges rendezvény van, nálunk, az Ypsilonban is megnövelt kapacitással várjuk vendégeinket. Mielőbb érdemes időpontot foglalni! Természetesen, nem csak az ünnepi időszakra...

Kedvelt ételeink – Ízek és élmények találkozása

Kedvelt ételeink – Ízek és élmények találkozása

Étel választékunkat úgy állítottuk össze, hogy minden kedves vendégünk megtalálja a számára leginkább megfelelő ételt. Könnyed, friss salátákkal, laktató magyaros ételekkel és nemzetközi ízek széles választékával várjuk kedves vendégeinket. Vendégeink kedvencei…...

Babaváró buli

Babaváró buli

  Babaváró buli az Ypsilon café-ban Az Ypsilon Café megfelelő helyszín akkor is ha babaváró bulit tervez. Igény esetén különtermet biztosítunk, zenével, projektorral a vicces-kedves emlékek, ultrahang felvételek felidézésére. Kedvező étel és italajánlattal várjuk...

Vacsora étteremben

Vacsora étteremben

A sürgő-forgó hétköznapok gyakran kimerítik az embert, ezért szükségünk van olykor olyan jellegű kikapcsolódásra is, amely nem képezi a napi vagy a heti rutin részét. Egy kellemes vacsora egy étteremben például remek választás lehet a szürke hétköznapok...